Tirana Marathon
2021-10-17 by admin
Tirana Marathon

 

The fifth edition of the Tirana Marathon marked a large number of racers with about 2500 people, where 1500 were from Albania and 1000 from different countries of the world. The marathon divided into four categories, Marathon 42 K, Half Marathon 21 K, Tirana 10 K and the category “We too”, announced for each category of 3 winners. The pistol signaled the start of the run and the Skanderbeg Square shook from the runners.

Our volunteers accompanied the We Too participants through the run and made sure everything was okay. They first were introduced with them and had time to socialize before the race started and also met with national director of “Special Olympics Albania”. It was an eye opening experience for our volunteers where they got an inspiring example of courage and determination.

After all the chaos the world went through with the pandemic these little events made things a bit more colorful and emotional for the human’s heart. And seeing all these youth trying to volunteer felt like humanity could never be lost.

 

Edicioni i pestë i Maratonës së Tiranës shënoi një numër të madh garuesish me rreth 2500 persona, ku 1500 ishin nga Shqipëria dhe 1000 nga vende të ndryshme të botës. Maratona e ndarë në katër kategori, Maratona 42 K, Gjysmë Maratona 21 K, Tirana 10 K dhe kategoria “Edhe ne”, shpallur për secilën kategori me nga 3 fitues. Pistoleta sinjalizoi fillimin e vrapimit dhe sheshi Skënderbej u drodh nga vrapuesit.

Vullnetarët tanë shoqëruan pjesëmarrësit We Too gjatë vrapimit dhe u siguruan që gjithçka të ishte në rregull. Ata fillimisht u njohën me ta dhe patën kohë të shoqëroheshin para fillimit të garës dhe u takuan gjithashtu me drejtorin kombëtar të “Special Olympics Albania”. Ishte një përvojë  ndryshe për vullnetarët tanë, ku ata morën një shembull frymëzues të guximit dhe vendosmërisë.

Pas gjithë kaosit që bota kaloi, evente të tilla i bëjnë gjërat pak më të gjalla dhe emocionuese për zemrën e njerëzve. Dhe duke parë gjithë këta të rinj që përpiqeshin të ndihmonin vullnetarisht, ndjehej se njerëzimi nuk mund të humbiste kurrë.

Qëndroni në azhurnim!

Bëhu i pari që merr informacion në lidhje me fëmijët që ne ndihmojmë.